Riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník nemá prehľad o vlastných frekvenciách

22.05.2019 13:20

Ak ste včera sledovali verejné vypočutie uchádzačov o frekvencie v Jarnom licenčnom konaní 2019 v sídle Rady pre vysielanie a retransmisiu, ktoré zaznamenal na video portál radia.sk, určite vám neušla účasť predstaviteľov RTVS. Riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník konštatuje ako sa on stará o frekvencie, že sa vrátila Stará Ľubovňa, viac v tomto videu https://www.youtube.com/watch?v=nHangs_5Qg8&feature=youtu.be&t=703.


RTVS sa v minulosti dobrovoľne vzdala iba jednej frekvencie a to 93,9 MHz Michalovce, ktorá bola určená pre Rádio Patria.


Myslím si, že vedenie ktoré sa skutočne stará o pridelené frekvencie by nikdy nedopustilo, aby z vysielača Bánovce nad Ondavou vysielalo pol dňa to isté rádiu na dvoch frekvenciách, takisto by eliminovalo kolízie v rámci svojich okruhov ako napríklad medzi vysielačmi Magurka a Kotník. Na Kotníku by stačilo zameniť okruhy SRO 1 a REGINA V. Odstránila by sa tak kolízia s vysielačmi Magurka, Bardejov a Bánovce nad Ondavou + Poprad by mal konečne obstojné pokrytie okruhu REGINA V, pretože terajšia 102,3 MHz je na bežných prijímačoch kolízna so silnou 102,5 MHz FUNRADIO z Dubiny.