TV Zemplín sa od januára 2018 zmení na TV Senior

25.07.2017 09:58

Vyrozumenie majiteľa Martina Vaľka:

Po viac ako 12 rokoch som sa ako jediný majiteľ Regionálnej televízie Zemplín rozhodol pre zmenu názvu programovej služby  z " TV Zemplín " na "  TV Senior " .

Dôvod je prostý , po zahájení vysielania cez DVB-T v ostatných regiónoch sme začali narážať na bariéru teritoriálnosti , kedy Prešovčania sa ohradzovali , že oni sú Šarišania , Košičania , že sú Abovčania a v Tatrách sme boli veľmi vzdialený Zemplín.

Zároveň sme z reakcií divákov vydedukovali , že naša televízia vyhovuje najviac vekovo zrelému a staršiemu divákovi , ktorý nás sleduje, aby si oddýchol a dozvedel sa niečo pre neho osožné. Často krát nám telefonujú diváci , ktorí potrebujú poradiť , majú problém so samosprávou , bola na nich spáchaná krivda , potrebujú cestovať, nakupovať a majú záujem o kultúru. Toto sú teda dôvody pre zmenu názvu. Zároveň nová televízia zaháji vysielanie z Play out systému , prejde na častejšiu aktualizáciu a zvýši obrazovú kvalitu . Naďalej bude spolupracovať s ostatnými televíziami v regióne a prinesie postupne divákom aj nové formáty. Novú formu dostane aj nový web tvsenior.sk. Termín zahájenia vysielania pod novým názvom plánujeme na január 2018.